UN ADEU

Avuí, diumenge 12 de setembre de 2010, s’ha celebrat a Lledó la despedida de Mossen Vicent Agut i Beltran com a Prior de la Basílica de la nostra Patrona. La missa major, oficiada pel mateix Don Vicent, ha començat amb les paraules d’agraïment de Don Ignacio Pérez de Heredia (Prior de la Confraria) i de Don Miquel Soler (Concejal procurador d’ermites de l’Ajuntament de Castelló). A l’homilia, Mossen Agut ha recordat amb afecte a totes les persones amb les quals ha viscut aquests dotze intensos anys i ha agraït al Nostre Senyor l’oportunitat de poder desenvolupar aquesta tasca al servei de la Mare de Déu del Lledó.
Des de l’any 1998, quan va prendre possesió del seu càrreg, molts seran els records que s’emportarà de la casa de la Mareta: el 750é aniversari de la ciutat, el 75é aniversari de la coronació, els retorns de la Mare de Deu a la ciutat de Castelló o el primer any Marià. Pero hi ha dos aspectes del seu treball a Lledó que la Reial Confraria ara creu just destacar. Per una part el seu paper actiu com a formador de families cristianes, hem de recordar que Lledó es el lloc preferit per la majoria de castellonencs fidels a la Mare de Déu per cassar-se. Per l’altra part cal recordar el seu amor i servei permanent a la Mare de Déu del Lledó i el seu paper fonamental en la promoció de la devoció envers la Patrona.

La Reial Confraria vol agraïr a Mossen Agut la seua col.laboració i li desitja un feliç i productiu futur a la Parroquia de La Esperanza des-d’on, estem segurs, seguirà pronunciant la seua frase, que ja hem fet tots nostra: “Visca la Nostra Mareta”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.